Konsekrationen av vår kyrka


Eftersom jag egentligen inte har tid för detta idag, och dessutom skall bloggfasta imorgon, så blir det ett kort inlägg med lite bilder från konsekrationen.

Det var en relativt liten tillställning med endast de familjer som oftast brukar komma närvarande. Alla andra inbjudna hade av olika anledningar fått förhinder. Tur var nog det, för med tanke på att det var 6 präster utöver biskopen och diakonen blev det ändock ganska trångt… Skulle tro att vi nu har den minsta katolska kyrkan i Sverige… 😉

En av prästerna, Fader Martin, berättade efteråt om en pojke som fått det där med treenigheten lite om bakfoten. Han hade sagt, då han gjorde korstecknet: ”I Faderns och Sonens och den Helige Anders namn, Amen”.

Så nu vet ni det, vår biskop är inte vad han ser ut att vara, han är egentligen en del av treenigheten 😉

Slutligen vill jag också sprida den glädjande nyheten att mina (katolikskeptiska) vänner Andy, Daniel och Haggaj har slagit sina kloka huvuden ihop och bildat den kristna tankesmedjan Aletheia. Lycka till, säger jag av hela mitt hjärta!

Så, tills jag bryter fastan på torsdag, önskar jag er allt gott!

Det här inlägget postades i Bilder, Ekumenik, Högtid, Humor, Katolska kyrkan, Tuve. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Konsekrationen av vår kyrka

 1. Anonymous skriver:

  Hej Tuve…vilka fina bilder!hälsn RafaelPs Jag finns ju med.. hihi

 2. Tuve skriver:

  Välkommen Rafael!Kul att du tittar förbi!Jo minsann, du skymtar i förgrunden 😉Hälsa familjen!

 3. Johan S skriver:

  Kul! Och fina bilder!Jag hade ett samtal med min kyrkoherde för några veckor sedan. Han berättade då att katolska kyrkor måste ha reliker under altaret – när jag frågade varför så bara skakade han på huvudet och rullade med ögonen (han tyckte att det var knäppt).Nåväl, men jag antar att ni också har fått en last med reliker till den nya kyrkan. Vems reliker har ni?

 4. Z skriver:

  Great, det är väldigt få Mariastatyer jag tycker om, det flesta är lite för grälla och…kantiga….för min smak, men eran skulptur är fantastisk:http://picasaweb.google.se/avemarisstella.tuve/KapelletsRenovering/photo#5122289600663120898Jag antar att du är en av ministranterna 🙂

 5. Andy skriver:

  Det ska bli kul att se er kyrka, och jag hoppas vi kan planera en form för träff till sommaren!Tack för dina välsignade lyckönskningar!

 6. Haggaj skriver:

  Tuve,Du är nog en av dem som bäst känner till förutsättningarna för att hitta sann ekumenik på djupet. Jag tror att du nämner något om det på Din bloggs framsida. Då förstår Du också att vi måste ta upp de ”obehagliga” frågorna tillsammans innan vi finner sann ekumenik. Däremot har vi ett fullt och sannt broderskap tillsammans redan nu, som jag bara har önskningar om att fördjupa.

 7. Tuve skriver:

  Johan, Z, Andy & HaggajKul att ni uppskattar bilderna 🙂Johan, jag < HREF="http://avemarisstella.blogspot.com/2007/11/konsekration-av-st-pauli-kyrka.html#c3272884781446611096" REL="nofollow">svarade dig och D<> på samma gång angående relikerna.ZNej, jag är inte ministrant… Det var 1 biskop, 1 diakon och 6 präster… Det behövdes ingen ministrant (det hade inte fått plats). Anledning till att inte alla präster har mässhake var att de inte fanns så det räckte… Min svåger bar korset i själva processionen, men ministrerade inte i övrigt.Andy & HaggajJo, jag är helt ense med er om att man måste våga adressera även de svåra frågorna (så som somligas fördomar…;-) ) för att kunna uppnå sann ekumenik, och jag stödjer alltså ert initiativ helhjärtat! Jag tror själv mer på tårarnas ekumenik än på feel-good-ekumenik. Jag uppfattar det som att vi åtminstone är hyggligt överens på den punkten 😉Allt gott!

 8. D skriver:

  Nu finns det en artikel på Stiftets hemsida: http://www.katolskakyrkan.se/FileSender.aspx?id=439. För mina ögon ser det ut som en artikel ut Katolskt Magasin, som visst kommer med nytt nummer i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s