Konsekration av S:t Pauli kyrka


Nu på tisdag förmiddag så kommer vårt kapell att konsekreras till kyrka av biskopen. Bed för och med oss då!

Fler bilder från kapellet kan ni se här.

Det här inlägget postades i Tuve. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Konsekration av S:t Pauli kyrka

 1. Kaplansgården skriver:

  Ert kapell blir fint, glädjande att se!

 2. Daniel skriver:

  Fantastiskt vackert kapell. Den vita färgen/ljus dominerar vilket är lite ovanligt med vissa typer av kyrkor som ofta är lite mörka och gråa. Var välsignad! /Daniel

 3. Tuve skriver:

  Nu är det gjort!Tack för era förböner!Jag återkommer med lite bilder mm när jag får tid.Allt gott!

 4. Lisa Linderoth skriver:

  Vad fint det blev i kyrkan, verkligen imponerande!Allt gott!Ebbas mamma

 5. Tuve skriver:

  Välkommen Lisa!Som jag skrev till Pär så tycker jag det är väldigt roligt att ni ”besöker mig”!Ja, visst har det blivit fint! Min svärfar är den som gjort i princip allt arbetet.Allt gott!

 6. Falstaff skriver:

  Fantastiskt vackert – var ligger er kyrka?Intressant blogg också. Är det ok att länka?

 7. D skriver:

  Roligt!Varför S:t Pauli? Inte så vanligt med katolska kyrkor dedicerade till Paulus, av någon anledning. Trodde ni skulle valt något mer ”karmelitiskt” namn…Och relikerna undrar jag fortfarande över, vilka de är?Funderar också lite över termen ”kyrka”. I katolsk engelska skulle man använda ”shrine”, ”basilica”, ”oratory” eller ”chapel” för något som inte är en församlingskyrka, aldrig ”church”. Storleken har därvid ingen betydelse. Inte heller konsekreringen, mig veterligen. Men svenskan har ju brist på korrekta katolska ord…Obs dock can. 1214: ”The term church signifies a sacred building destined för divine worship to which the faithful have a right of access för divine worship, especially its public exercise.” Så om det verkligen är en kyrka nu, även i kanonisk mening, så hoppas jag dina svärföräldrar är medvetna om att deras gårdsplan upphört att vara privat… 😉Föreslår slutligen att du skapar en ny etikett. Som det nu är finns det ingen gemensam etikett för inläggen om er kyrka/kapell.

 8. Tuve skriver:

  Johan & DVad gäller relikerna så har vi reliker från 4 helgon. Dels finns det reliker av de heliga martyrerna Theogenis och Lactantia från Hellesponten, numeraDardanellerna, troligen under Diocletianus tid 304-305, insatta i själva altarstenen (som är den lilla stenen som en av prästerna håller upp på en bild). Sedan finns det reliker från Bernadette Soubirous (som tog emot Maria-uppenbarelserna i Lourdes) och Maria av den Korsfäste Jesus OCD (karmelit från Baouardy), stigmatiserad mystiker (1846-1878). Istället för att jag försöker ge en bristfällig förklaring till bruket av reliker < HREF="http://www.newadvent.org/cathen/12734a.htm" REL="nofollow">hänvisar jag till den katolska encyklopedin<>.Om ni är roade så finns mässordningen med alla böner och ritualer beskrivna < HREF="http://groups.google.com/group/st-pauli-kyrka/attach/b7a915050cc9a711/konsekration%20S.%20Pauli%20kapell%202007%2011%2027.pdf?part=4" REL="nofollow">här<>.Jo, mina svärföräldrar är medvetna om att det är en allmän kyrka nu. Det har varit ett allmänt kapell under lång tid redan, men i o m vigningen befästs den allmänna prägeln än mer, antar jag.Namnet har, så vitt jag vet, följt med från det gårdskapell som mina svärföräldrar hade då de bodde på Gotland. Jag vet dock inte orsaken till varför det första kapellet fick det namnet…

 9. Tuve skriver:

  Välkommen Falstaff!Du får gärna länka!

 10. D skriver:

  Trodde jag lagt förra kommentaren under senaste kyrko-inlägget men det blev tydligen fel, och nu är det väl lika bra att jag fortsätter här.Intressant Maria: http://www.carmelites.ie/Saints/maryofjesuscrucified.htm och http://www.melkite.org/sa33.htm. Kände inte till henne. Bernadette har jag däremot varit och hälsat på (för dem som inte vet så ligger hon på ständig lit-de-parad i Nevers och ser definitivt inte ut att ha varit död i snart 130år).När jag klickar på mässordningslänken så står det bara ”Forbidden” med stora bokstäver. 😦

 11. Tuve skriver:

  DSorry angående länken! Borde ha testat först.Du kan gå in < HREF="http://groups.google.com/group/st-pauli-kyrka/msg/b7a915050cc9a711" REL="nofollow">här<> eller via länkarna i högra marginalen (under St Pauli kyrka).allt gott!

 12. D skriver:

  Vilken vacker invigningsbön ni har! Fast ”Upphöjda kyrka, du stad på berget, synlig för alla” var väl i rent fysisk mening aningen malplacerat i det här fallet… 😉 Tur att du gör den ”synlig för alla” på webben, så blev det sant ändå… 🙂Hur bar ni Sakramentet ”i procession” från altaret till Tabernaklet? Verkar litet trångt… 🙂Du menar vänstra marginalen.

 13. Helena skriver:

  Kyrkan ligger faktiskt på en liten kulle 😉

 14. Tuve skriver:

  DNågon procession kunde av begripliga skäl knappast bli tal om… Det var ju nätt och jämnt att biskopen fick rum att lyfta Sakramentet och vända sig om och sätta in det i Tabernaklet!Jo det är en väldigt vacker ritual överhuvud taget!Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s